چاپ خبــر

هشدارها و طرز تهیه زولبیا و بامیه

با توجه به صحبت رئیس اتحادیه قنادان که قیمت زولبیا امسال را کیلویی ۹۶۰۰ تومان اعلام کرده اند، آیا این خوردنی با مواد اولیه بسیار ارزان، سر سفره همه خانواده ها حاضر می شود؟!

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از نبض شهر، زولبیا و بامیه زینت بخش سفره افطاری بسیاری از خانواده ها در ماه مبارک رمضان است؛ اما آیا با توجه به صحبت رئیس اتحادیه قنادان که قیمت زولبیا امسال را کیلویی ۹۶۰۰ تومان اعلام کرده اند، آیا این خوردنی با مواد اولیه بسیار ارزان، سر سفره همه خانواده ها حاضر می شود؟!

چند نکته تامل درباره زولبیا و بامیه 

* مصرف زیاد زولبیا و بامیه برای سلامت مضر است و در یک لحظه میزان زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن می‌کند در حالی که جذب قند زولبیا و بامیه به علت داشتن چربی زیاد ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد.

* هنوز بسیاری از قنادی‌ها برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده می‌کنند.روغن نباتی جامد به علت داشتن مقادیر بالای اسید‌های چرب اشباع عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی عروقی به شمار می‌آید.

* هر دانه بامیه ۸۰ کالری دارد و ۱۰۰ گرم زولبیا ۴۵۰ کالری دارد.

* استفاده مکرر از روغن‌هایی که به رنگ سیاه درآمده‌اند برای سرخ کردن زولبیا و بامیه حتی می‌تواند سرطان‌زا باشد بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ کردن،روغن استفاده شده دور ریخته شود و برای نوبت بعدی از روغن جدید استفاده شود.

بنابراین سعی کنید یا جایگزینی خوب برای زولبیا و بامیه پیدا کنید یا برای صرفه اقتصادی و سلامت جسم تان زولبیا و بامیه را که تقریبا در این ماه،  هر روز سر سفره قرار می دهید،  در خانه درست کنید.

 

مراحل تهیه زولبیا و بامیه 

مواد لازم:

نشاسته گل           ۱۱۰ گرم

ماست ۲٫۵%          ۱۵۰ گرم
آرد                        ۱ قاشق غذاخوری پر ۱۵ گرم
 روغن جامد             نصف قاشق مرباخوری
 بکینگ‌پودر              نصف قاشق مرباخوری
 گلاب                     ۱ قاشق مرباخوری
 شربت بار              ۱ قاشق مرباخوری

5801

طرز تهیه:

* همین اول کار می‌خواستم نکته‌ای رو خدمتتون عرض کنم؛ درست کردن زولبیا کمی قلق‌های خاص خودش رو داره؛ سعی کنید در اندازه‌گیری تون دقیق باشید تا نتیجه بهتری بگیرید. در ضمن اگه یه بار درست کردید و به نتیجه مورد نظر نرسیدید ناامید نشید و دوباره سعی کنید. مطمئن باشید اگه شکل زولبیاتون شبیه زولبیای بیرون نشد اصلاً و ابداً اشکال نداره عوضش خیلی خیلی بهداشتی تره.

* نشاسته گل (همون طوری که در تصویر می‌بینید این همون نشاسته معمولی خودمون هست که همه تون می‌شناسید و به نشاسته گل معروفه) و ماست رو با هم مخلوط‌کنید تا دونه‌های نشاسته حل بشه.

طرز تهیه زولبیای خانگیطرز تهیه زولبیا خانگی
* بعد روغن و بکینگ‌پودر و گلاب و شربت بار رو اضافه کرده و مخلوط‌کنید.
طرز تهیه زولبیا با تصویر
* در نهایت آرد رو افزوده و یک ساعت استراحت بدهید.
طرز تهیه زولبیا همراه با عکس

* غلظت زولبیا باید به این شکل باشد.

آموزش گام به گام پختن زولبیا

* برای اینکه حلقه‌های زولبیا رو درست کنید می‌تونید از روش‌های مختلف استفاده کنید. من در اینجا دو روش رو خدمتتون عرض می‌کنم:

* روش اول:

* این اصولی‌ترین روش درست کردن زولبیا هست: بدین ترتیب که مایه رو داخل قیف مخصوص ریخته و در یک ظرفی که روغن رو حسابی داغ کردیم حلقه زولبیا رو قرار می دیم و دایره‌هایی که همدیگه رو قطع کنند را می‌کشیم (مثل نقاشی).

آموزش تصویری درست کردن زولبیا

موقع انتقال قیف برای اینکه مایه از ته قیف بیرون نریزه، می‌تونیم از چوبه‌ای مخصوص این کار استفاده کنیم و اونو داخل روزنه قیف فشار دهیم تا در مواقعی که نیاز نداریم مایه از قیف بیرون نریزه. همچنین از این چوب‌ها برای هم زدن مایه نیز استفاده می‌شود.

و اما در قنادی‌ها چه روشی استفاده می‌کنند؟ توی قنادی‌ها، این حلقه‌ها در تعداد زیاد و گاهی به هم چسبیده هستن. مواد رو داخل قیف بزرگی ریخته و شکل‌های دایره‌ای رو ایجاد می‌کنن.

یا این‌که ماشین‌هایی مخصوص این کار وجود داره که روی دستگاه مخزنی برای مایه در نظر گرفتن و به صورت خودکار این دایره‌ها توسط دستگاه ایجاد می‌شه و داخل روغن غوطه‌ور می‌شود.

* روش دوم:

* قیف یک‌بار مصرف رو به قطر تقریبی ۷ میلی‌متر برش بدهید.

طرز تهیه زولبیا در منزل

* نکته: در صورتی که سوراخ قیف فلزی مخصوص زولبیا هم کوچیک بود با میخ یا پیچ اونو به اندازه تقریبی ۷ میلی‌متر باز کنید.

* بعد مایه رو داخل اون ریخته و در روغن داغ اشکال دایره‌ای درست کنید.

* نکته: سعی کنید درست کردن دایره‌ها سرعت عمل داشته باشید. در اول ممکنه کمی سخت باشه ولی به مرور یاد می‌گیرید.

* اجازه بدین یک طرف زولبیا کمی طلایی بشه بعد برگردونید تا طرف دیگه هم طلایی شود.

* نکته: مقدار طلایی شدن یه مقدار کمتر از تصویر زیر باشه. من به خاطر عکاسی کمی دیرتر برگردوندم.

طرز تهیه زولبیا در خانه

* بعد به همان صورت که داغ هست داخل شربت بار ولرم میندازیم و ترجیحاً با پشت قاشق فشار می دیم تا غوطه‌ور بشه. بعد موقعی که زولبیا شفاف شد از داخل شربت در می‌آریم. معمولاً بیشتر از ۵-۳ دقیقه طول نمی‌کشه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا

* نکته: بهتره در شربت بار زولبیا از گلوکز استفاده بشه.

* نکته: زولبیا رو سریع داخل شربت بار بندازید وگرنه شهد به خورد زولبیا نمی‌ره. شربت اگه رقیق باشه زولبیا خمیر می‌شه و اگه خیلی غلیظ باشه شهد داخل زولبیا کمتر نفوذ می کنه.

* پس اگه دیدید زولبیا حالت شفاف نداره یا اینکه بعضی جاهاش مات هست؛ یکی از دلایل مهمش به خاطر نفوذ نکردن شهد (به دلیل غلظت زیاد) داخل زولبیا هست.

* و در نهایت داخل یه آبکش قرار می دیم تا شهد اضافی اون گرفته بشه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا درخانه

* این مقدار مواد ۱۲ عدد زولبیا می‌ده. سعی کنید در ابتدا با این مقدار مواد یا کمتر شروع کنید.

* نکات ریز تهیه زولبیا:

*برای این مقدار می تونید از نصف شربت باری که در دستور اومده استفاده کنید ولی بهتره شربت بار به طور کامل تهیه بشه تا زولبیا داخل اون غوطه‌ور بشه.

*  زیر شعله‌ای که زولبیا سرخ می شه بین کم و ملایم هست تا درعین‌حال که زولبیا سریع بالا می‌آد باعث نشه که زولبیا سریع بسوزه.

* هر ۳-۲ تا زولبیا رو که درست کردید حتماً مواد رو مخلوط‌کنید.

* من شکل پایین رو با شماره‌گذاری براتون قرار دادم که ببینید برای درست کردن زولبیا بهتره وقتی روغن داغ شد یه مقدار کوچیک از اونو امتحان کنید و ببینید که شکلش مد نظرتون هست یا نه. در تصویر ۱ زولبیا کمی تخت هست و خوب پف نکرده که با اضافه کردن یک مقدار خیلی کم بکینگ‌پودر این مشکل برطرف شده. پس یه کوچولو زولبیا رو داخل روغن بریزید و بعد بلافاصله داخل شربت بار قرار بدین تا ببینید آیا شکلش مد نظر شما هست یا نه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا در منزل
طرز تهیه بامیه

مواد لازم:

 آرد                              یک پیمانه =۱۲۵ گرم
 آب                              ۱ پیمانه= ۲۵۰ سی‌سی
 تخم‌مرغ                       ۲ عدد
 روغن جامد یا مایع         ۲ قاشق سوپ‌خوری
 شربت بار                     ۲ قاشق سوپ‌خوری
 نمک                           خیلی کم
 وانیل شکری                 نصف قاشق مرباخوری یا وانیل خالص یک هشتم قاشق مرباخوری
 شربت بار                     به مقدار لازم
5802

طرز تهیه:

* برای تهیه بامیه  ابتدا آب و شربت بار و روغن و نمک رو داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار بدین.

طرز تهیه بامیه در منزل

* به محض اینکه جوش‌های ریزی روی سطح آب اومد تمام آرد رو یک دفعه اضافه کنید.

طرز تهیه بامیه خانگی

* سریع شروع به هم زدن کنید تا آرد جمع بشه.

* نکته: حتماً و حتماً حرارت رو کم کنید.

طرز تهیه بامیه با تصویر

* با پشت قاشق خمیر رو در داخل قابلمه یا ماهیتابه پخش‌کنید. تا زمانی که از روی حرارت بردارید بایستی مدام این کار رو انجام بدین. تقریباً ۱۵-۱۰ دقیقه طول می‌کشه.

طرز تهیه بامیه همراه با عکس

* همون طوری که در تصویر مشخصه به سطح ماهیتابه کمی از خمیر چسبیده این نشون دهنده اینه که کم‌کم خمیرمون آماده می شه.

آموزش گام به گام پختن بامیه

* بعد به ظرف دیگه‌ای منتقل کنید و اجازه بدین خمیر سرد بشه. در این فاصله دو سه بار خمیر رو زیر و رو کنید تا به سرد شدن اون کمک کنید.

* بعد از اینکه خمیر سرد شد تخم‌مرغ اول رو می‌ریزیم و با دست هم می‌زنیم. ممکنه اولش به نظرتون شل بیاد ولی با هم زدن خودش رو جمع می کنه.

آموزش تصویری درست کردن بامیه

* بعد از اینکه خمیر سفت شد مجدداً تخم‌مرغ دوم و وانیل رو بریزید و هم بزنید تا خمیر خودش رو جمع کنه.

طرز تهیه بامیه در خانه

* نکته: هر دفعه حدود ۵ دقیقه ممکنه طول بکشه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه بامیه

* برای درست کردن بامیه نیاز به یک قیف و یک ماسوره هست.

* نکته: بهتره قیف یک‌بار مصرف باشه چون شستن این خمیر کمی سخته.

*نکته: ماسوره‌ای که باهاش بامیه درست می‌کنن به ماسوره آچاری معروفه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه بامیه در منزل

* بعد با قیچی آشپزخونه اونو به اندازه لازم ببرید.

آموزش مرحله به مرحله تهیه بامیه در خانه

* در یه قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید (بهتره سطح بامیه‌ها رو بپوشونه).

طرز تهیه بامیه خانگی

 

* برای سرخ کردن بامیه نباید روغنش داغ نباشه. پس همون اول داخل روغن سرد بریزید و حتماً با حرارت کم سرخ‌کنید.

* نکته: باز هم تکرار می‌کنم حرارت کم در سرخ کردن بامیه خیلی مهمه.

طرز تهیه بامیه خونگیآموزش تصویری درست کردن بامیه در خانه

 

* بعد از سرخ شدن کامل بامیه‌ها، همون طور داغ داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد در اون نفوذ کنه.

* معمولاً ۳-۲ دقیقه بیشتر زمان نمی بره تا شربت در اون نفوذ کنه ولی بهترین روش برای اینکه بدونید مقدار شیرینی اون کافی هست یا نه، تست کردن اون هستش.

آموزش کاربردی و تصویری درست کردن بامیه در منزل

* نکته: پس در تمامی مراحل بامیه باید حرارت کم باشه.

* نکته: با این مقدار شربت می‌تونید ۲ بار بامیه درست کنید.

* نکته: در شربت بار بامیه ۲ ق سر پر گلوکز بریزید.

* شربت بار رو روی حرارت ملایم قرار بدین تا شکرک نزنه.

هرگز خودتون رو مقید به بودن وسایل نکنید اگر قیف و ماسوره ندارید میتونید گوشه یک پلاستیک محکم رو بچینید و به صورت استوانه‌ای بامیه‌ها رو دربیارید درسته شکلش مثل بامیه‌های بیرون نمی‌شه ولی مزه‌اش فرق نداره

نویسنده: مسکین

  1. چراطرزتهیه شربت بارراتوضیح نداده اید؟

  2. فاطیما گفت:

    عااااااالی بود
    تنکس
    ولی فقط من درس کردم خمیرشد

    • دهقان گفت:

      سلام
      احتمالا موقعی که بامیه ها داخل مایع شربت ریختید زیاد مونده
      یا اینکه زیر شعله شربت شما زیاد بوده
      یا اینکه خیلی زود قبل از اینکه خوب سرخ بشن از داخل روغن بیرون آوردید
      نکته موقعی که بامیه با زولبیا از روغ کشیدیم و داخل شربت ریختیم باید خیلی سریع این کار انجام بشه و بلافاصله زولببا یا بامیه رو داخل شربت ها قرار بدیم

  3. ماریا گفت:

    سلام. من زولبیا را درست کردم خمیرشد ولی بامیه خیلی قشنگ وخوب شد چرا

  4. مریم گفت:

    سلام واقعا طرزتهیه ای که دادیدعــــــــــالی بود
    ↯رمضان مبارڪ↯

  5. به جای گلوکز چی جایگزین کنیم؟

  6. مرسانا گفت:

    خوب بود ولی طرز تهیه شربت بگید

  7. فروزان معظمی,باسلام،میخواستم بپرسم برای درست کردن بامبه آرد قنادی لازمه!؟من تاحالا درست نکردم

  8. اصفهانی گفت:

    باسلام
    مطالب سایت شما بسیار جالب است ازحسن سلیقه شما نهایت سپاس رادارم.لطفاًدرموردآشپزی انواع غذاهاودرست کردن انواع ترشی وشربت مطالب بیشتری بگذارید.ممنون پونه زار

  9. مریم گفت:

    لطفا طرزتهیه شربت بار روهم بزارید
    ممنون میشم

    • محبوبه گفت:

      برای درست کردن شربت اول شکر اب و ابلیمو مخلوط کنید بزارید تاغلیظ شود در اخر گلاب و زعفران داخلش بریزید بزارید دباره غلیظ شود از رو اجاق بردارید زمانی که ولرم بود از ان استفاده کنید چون اگر سرد شد بامیه وزولبیا هاتون شهد به خودش نمیگیره

  10. سلام من زولبیا رو درست کردم خیلی عالی شد ولی همین که ریختم تو شربت بعد که سرد شد شکرک زدچراااااااا؟

  11. مینا گفت:

    زولبیا هام شکرک زد چرااااااااااا؟

  12. اسما گفت:

    سلام.مینا خانم حتما شربتتون آبلیمو اضافه نکردین برای همون شکرک زده…..بنظر من آموزش فیلمشو دانلود کنین بهتره من از رو فیلم درس کردم خیلی خوب شد میتونین امتحان کنین کامل توضیح میده

  13. شهرکردی گفت:

    ازطرح اینگونه مسایل به خصوص آشپزی وقنادی شما تشکر می کنم.

  14. ناشناس گفت:

    سلام.
    بدون گلوکز نمیشه؟
    جایگزین براش هست؟

  15. طرز تهیه زولبیا گفت:

    خیلی خوب بود تشکر از شما

  16. الهه گفت:

    چرابامیه های من بووطعم تخمه مرغ میدن

  17. زینب گفت:

    من بامیه درست کردم ولی خیلی نرم شده چرا؟؟؟

  18. نازی گفت:

    سلام خسته نباشیدمن زلوبیاهام خیلی خشک شدن چرا؟۲لیوان سرخالی نشاسته و۱لیوان ماست و۱ق غ غ بکینگ پودراستفاده کردم و۴ق غ گلاب و۲ق غ زعفران

  19. صوفیا گفت:

    سلام من از رو فیلم درس کردم خیلی خیی خوشمزه بودن هم بامیه هم زولبیا اصلا نیازیوب گلوکز نیس میتونین شربتتون رو چند دقیقه بیشتر بپزین تا نیازی ب گلوکز نباشه از رو فیلم بهتر یاد میگیرین

  20. و گفت:

    سلام من بامیه هامویادم رفت تاگرمه به شربت اضافه کنم سردشدبعداضاعه کردم شربت ب توش نرفته چیکار کنم؟

  21. نازنین گفت:

    برای خمیر اصلا سفت نشد همش از هم پاشید بود چرا 😓😓😓

  22. وحیده گفت:

    سلام
    خسته نباشید
    من چند بار زلبیا ،بامیه درست کردم
    بار اول زلبیاهام سفت شدش
    بامیه هام نرم
    بار دوم
    زلبیاهام بد شدش
    بامیه هام رنگ و رو پریده و نرم
    بار سوم هم از اونا بدتر
    فقط مشکلی اصلی این شربت بارش هستش
    از قنادی پرسیدم گفت بنداز تو شریه بجوشه
    بعد از ده دقیقه بردار
    این کارم انجام دادم باز نشدش ….
    خیلی ممنون میشم ایراد و بگید

  23. ....... گفت:

    سلام میشه گلوکز را روی شربت نگذاریم

  24. سمانه گفت:

    سلام روزتون بخیر ببخشید من چندباره بامیه درست میکنم ولی داخلش خام میمونه و پخته نمیشه باوجود اینکه روغن زیاد هم میریزم میشه راهنمایی کنید ممنونم

  25. فاطمه گفت:

    سلام.خسته نباشید.بامیه درست میکنم عالی و فوق العاده میشه.اما بعد یه روز اون براقی روی بامیه از بین میره…چراا؟اما بامیه های بیرون تا چند روزم براق هس…علتش چیه؟؟رمز براق بودنش مثل همون اول که از شربت در میاریم چیه؟؟ممنون میشم پاسخ بدین.

  26. لیلا گفت:

    سلام نشاسته معمولی خوبه؟؟یاحتما نشاسته ذرت باشه؟؟؟

  27. ملبوب گفت:

    وقتی بامیه درست میکنید باید شعله ی اجاقتون کم باشه تا خمیر نشه داخل بامیه

  28. مریم گفت:

    سلام خسته نباشیدمن بامیه درست کردم .اصلاخوب درنیمود.براق هم نشد.شیره بادستورشمادرست کردم.امانمیدونم این شربت بارچیه کجامیشه تهیه کرد.یادرست کرد.ممنونم توضیح بدید.

  29. حسین گفت:

    سلام من امروزبامیه درست کردم چراتوخالی درامد.وشیره که شمادستورش داده بودیددرست کردم براش.امابراق نشد.میخواستم بدونم این شربت بارکجامیشه تهیه کرد.یاچگونه میشه درست کرد لطفا توضیح بدید. تشکر

  30. عسل گفت:

    من امروز درست کردم اصلا خوب نشد نرم شد بایدچیکارکنم

  31. زهرا منصوری گفت:

    سلام ؛ ببخشید به جای یکرنگ پودر از چی میشه استفاده کرد؟

  32. لیلا گفت:

    سلام وقت بخیر من بامیه درست کردم وقتی میزاشتم داخل روغن از هم جدا میشد دلیلش چی میتونه باشه

  33. گل گفت:

    سلام بجا گلوکز مایع چی بریزیم

  34. سمیرا گفت:

    سلام چرا داخل بامیه های من خمیر شده؟پخته نشده؟

  35. بااینکه همه مراحلشوموبه مووخیلی دقیق انجام میدم امامتاسفانه هرسری مشکل دارمیشه

  36. fateme گفت:

    سلام، بجای گلوکز میتونین عسل استفاده کنین

  37. سلام کسی می دونه زولبیا بامیه سرده یا گرم؟

  38. دالیا گفت:

    سلام عزیزم ممنون از توضیحتون من زولبیام عالی میشه ولی بامیه بعد از چند ساعت بیات میشه دلیلش چیه؟

Go to TOP